Zwembadtechnieken

Kwalitatieve filterunit voor een zorgeloze zwembadervaring

Geen zorgeloze zwembadervaring zonder de juiste zwembadtechnieken en installatie. Om een goede filtering en gezond zwembadwater te garanderen, is een kwalitatieve filterunit een must.

Een goede waterbehandeling hangt af van verschillende essentiële aspecten, namelijk een aangepaste filterinstallatie bestaande uit een zwembadpomp, een zwembadfilter en een ontsmettingssysteem.

Hoe beter de samenstelling van deze filterunit, hoe beter uw zwembadtoestellen optimaal samenwerken met kristalhelder en hygiënisch zwembadwater tot gevolg! De warmtepomp zorgt vervolgens voor een aangename temperatuur van uw water.

zwembadtechnieken

Bereken hier de kostprijs voor uw Flow zwembad

Innovatieve zwembadtechnieken

FLOW zwembaden selecteert voor u de meest innovatieve zwembadtechnieken - met een zo laag mogelijk energieverbruik - om de conditie van uw zwemwater op peil te houden. De filterunit omvat één stuurkast waarin alles netjes wordt ingebouwd en door ons volledig wordt geïnstalleerd. Zuinig, duurzaam en gebruiksvriendelijkheid staan hierbij centraal.

Zwembadpomp

Een zwembadpomp is de ‘motor’ van uw waterzuivering. Een hygiënisch zwembad met schoon en fris water begint met het installeren van een goede en passende zwembadpomp. De zwembadpomp zorgt ervoor dat het water in het zwembad rondgepompt wordt, in beweging blijft en zodoende de noodzakelijke filters bereikt. 

Bij ons kan u tevens opteren voor een frequentie gestuurde pomp. De investering in een frequentie gestuurde pomp ligt misschien wat hoger dan bij een ‘gewone’ circulatiepomp, maar ze maken dankzij hun efficiëntie een forse besparing op het energieverbruik mogelijk. U kan jaarlijks tot 1000kw besparen.

De werking van een frequentie gestuurde pomp komt neer op het zoeken naar een evenwicht tussen vraag en aanbod. Is de vraag naar ontsmettingsmiddelen en zuiver water groot, dan zal de pomp aan een hoger toerental draaien. Wanneer het zwembadrolluik geopend wordt zal deze pomp een iets groter debiet produceren waardoor eventuele oppervlaktevervuiling meteen wordt weg gefilterd. Hierna schakelt de pomp over op een lager debiet. Dit heeft een betere filtering én een lager energieverbruik tot gevolg. De belangrijkste besparing die u kan realiseren is het voorkomen van overcapaciteit. De pomp zal minder energie verbruiken wanneer ze minder hard moet werken.


Zwembadfilter

Eenvoudig zwembadonderhoud

Een buitenzwembad vangt heel wat bladeren en andere vuildeeltjes op. Een zwembadfilter is dan ook noodzakelijk om steeds te kunnen genieten van glashelder water. Een goede zwembadfilter zorgt ervoor dat het zwembadonderhoud weinig tijd vraagt. Hoe beter er mechanisch gefilterd wordt, hoe minder chemicaliën er bovendien nodig zijn om uw zwembad te zuiveren.

De capaciteit van de filtering van uw zandfilter berekenen wij in functie van het volume van uw polypropyleen zwembad, waarbij rekening wordt gehouden met een veiligheidsmarge. We trachten hierbij ondercapaciteit te vermijden (gevolg: slechte waterkwaliteit), maar eveneens overcapaciteit (gevolg: onnodig stroomgebruik).  

Optimalisatie van uw filtersysteem

Bij ons kan je tevens ook opteren voor een extra multicyloon filter. Deze additionele voorfilter zorgt ervoor dat de zandfilter een stuk ontlast wordt. De multicyloon filter zorgt voor een sterk verlaagd waterverbruik, doordat de zandfilter minder gespoeld zal moeten worden. Door het minimaliseren van deze filter backwashes bespaart u al snel duizenden liters water per jaar! Uw polypropyleen zwembad minder moeten aanvullen met leidingwater, zorgt bijgevolg ook voor een lagere opwarmkost van het vers water dat u moet toevoegen. Tevens vermijdt u extra producten om het vers water te behandelen. Een multicycloon filter is een investering die u snel zal terugverdienen!


Ontsmettingssysteem

Een duurzaam ontsmettingssysteem voor glashelder zwembadwater

Uw polypropyleen zwembad wordt standaard voorzien van een automatische meet- en doseersturing (pH en chloor) die zorgt voor veilig en hygiënisch zwemwater. 

De waterbehandeling van FLOW zwembaden is van zeer hoog niveau dankzij de geautomatiseerde ontsmetting van de WaterSens.. Deze houdt het water van uw zwembad schoon en zuiver met een minimum aan chemicaliën, zodat de geur en irritaties van een te intensief behandeld zwembad vermeden kunnen worden. Via de touchscreeninterface heeft u de volledige controle over de metingen en regeling van uw zwembad. 

Glashelder water en een beduidend laag verbruik aan chemie en energie wordt hiermee gegarandeerd!


Warmtepomp

Rendabel en ecologisch verwarmen met warmtepomp

Uw polypropyleen zwembad verwarmen met een warmtepomp is een ‘must’ tijdens koudere periodes. Ze wordt vandaag dan ook standaard voorzien als zwembadverwarming in bijna elk project. Niet alleen zijn warmtepompen energiezuinig, daarnaast is het ook een effectieve manier om het zwembadwater op temperatuur te krijgen en houden. Geniet dus langer van een heerlijk verwarmd zwembad tijdens het voor- en naseizoen. Naast een gewone warmtepomp, kan u bij ons ook opteren voor een inverter warmtepomp. 

Een gewone warmtepomp heeft als nadeel dat ze relatief ‘luidruchtig’ is. De ventilator produceert vrij veel lawaai wat vrij hinderlijk is als de warmtepomp in de buurt van een terras of dicht bij de buren geplaatst wordt. Een gewone warmtepomp is bovendien relatief hoog in verbruik. 

Een inverter warmtepomp is een interessant alternatief voor een gewone warmtepomp. De inverter technologie zorgt voor een fluisterstille werking (-20db) en een hogere efficiëntie. Het energieverbruik met een inverter warmtepomp zakt met 50-60%. Bovendien kosten deze inverter warmtepompen slechts 15 - 20% meer dan een gewone warmtepomp - wat voor een dergelijke verbetering zeer interessant is.

zwembadtechnieken


Zwembadtechnieken

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x