Keuze uit 4 kleuren

Zwembadkleur als sfeermaker

Polypropyleen zwembaden zijn tot in de kern kleurvast en niet onderhevig aan extreme UV-omstandigheden. Onze baden hebben tevens een hoge waterspiegel welke een rustgevende en ruimtelijke uitstraling biedt. Het is en blijft fascinerend te zien hoe de omgeving zich via het gladde wateroppervlak weerspiegelt. De materiaalkleur van uw zwembadkuip bepaalt mede deze weerspiegeling. 

De kleur van uw zwembad kiest u voornamelijk volgens voorkeur van de waterkleur en de sfeer die u wenst te creëren. Een zwembad dat opgaat in de omgeving of juist als eyecatcher in uw tuin?

4 basiskleuren

FLOW kan uw zwembad leveren in 4 basiskleuren: wit, lichtgrijs, donkergrijs of antraciet. Het water krijgt in functie van deze materiaalkleuren zijn eigen kleur.

Wit

Een wit oppervlak laat bij zonlicht het water schitteren in een zachtblauwe kleur. Het water heeft een frisse en lichte kleur blauw. Deze kleur is ook uitermate geschikt om een maritieme stijl te creëren. De tint van het water springt bij dit bad in het oog.

kleur

Lichtgrijs

De lichtgrijze kleur geeft het water een krachtige uitstraling en veel diepte. Het water straalt een intense kleur blauw uit. Deze grijstint is modern en tijdloos. Het past in elke omgeving waar water een inspiratiebron is. Schitterend maar niet verblindend, zichtbaar aanwezig en toch ingetogen.

kleur

Donkergrijs

De donkergrijze kleur maakt indruk vanwege haar donkere turquoise kleur. Een donkere basiskleur zorgt voor een meer eigentijdse en discrete touch. De kleur van het water is meer rustgevend dan bij een lichte ondergrond. Met deze kleur bent u al snel in een mediterrane sfeer. Een donkergrijs zwembad heeft bij zonlicht een heldere en frisse uitstraling vanwege het krachtige blauwe water. Het water weerspiegelt de omgeving zonder te verblinden, precies zoals bij water in de natuur. Zelfs met donker of regenachtig weer heeft het zwembad een schone, heldere en natuurlijke uitstraling. Hoe donkerder het bassin, hoe scherper de weerspiegeling in het wateroppervlak.

kleur

Antraciet

Qua spiegeleffect is een antraciet zwembad erg vergelijkbaar met een zwart bad. Dit bad is donker-donker grijs. Het voordeel van deze antraciete kleur t.a.v. een zwart bad is dat een antraciet bad wél dieptegevoel geeft, ook bij minder zonnig weer. Een antraciet zwembad versterkt het spiegeleffect. Je krijgt dus een echte spiegelvijver die de omgeving reflecteert. Dat is erg mooi wanneer de omliggende bomen en planten lichtjes bewegen in de wind. Hoe donkerder je bad, hoe sneller het opwarmt in de zomer. Een donkere kleur trekt warmte aan. De watertemperatuur ligt dus net een beetje hoger dan bij een klassiek 'blauw' zwembad. 

kleurKeuze uit 4 kleuren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x