Zwembadafdekking

Moderne en veilige zwembadafdekking

Een stevige zwembadafdekking garandeert de veiligheid van mensen en dieren rondom uw polypropyleen zwembad. Daarnaast biedt het ook bescherming tegen vuil en fungeert het als isolatie. Dit alles zonder in te boeten aan elegant design.

Een modern zwembad wordt meestal afgedekt met een automatisch zwembadrolluik, ook wel een lamellen zwembadafdekking genoemd. Naast veiligheid, zorgt ze ervoor dat het water minder verdampt en er geen warmte onnodig ontsnapt. Wist u dat 80 % van de warmte verloren gaat via het wateroppervlak door verdamping, convectie en uitstraling? Dit warmteverlies kan door het gebruik van een zwembadafdekking bijna volledig tegengehouden worden.
zwembadafdekking

Verschillende soorten lamellen

Onze zwembadlamellen worden op maat gemaakt van uw FLOW zwembad. Wij bieden hiervoor een ‘gewone’ en ecologische variant aan: 

PVC lamellen

Deze lamellenafdekking beschermt uw zwembad tegen grove vervuilingen en is veilig. Een stabiele afdekking voor uw polypropyleen zwembad en eenvoudig bedienbaar via een sleutelschakelaar of afstandsbediening.

Solar lamellen als ecologisch alternatief

Zoals aangegeven kan warmteverlies door het gebruik van een zwembadafdekking bijna volledig tegengehouden worden. Zelfs nog beter: solar lamellen transporteren, bij een gesloten zwembad, de zonne-energie naar het water en hierdoor wordt het water verwarmd. De gewonnen warmte kan niet naar boven uitwijken. Een meting van de globale straling bevestigt dat er van mei tot en met augustus gemiddeld 160 kW per vierkante meter per maand gewonnen kan worden. En dat bij een gesloten zwembad. Een sollar rolluik kan de warmtetemperatuur van uw zwembad automatisch met 4 à 8 graden doen stijgen. Zo zal u tijdens de zomermaanden amper beroep moeten doen op uw warmtepomp

Onze zwembadafdekkingen in solar lamellen zijn er in 2 uitvoeringen: 

  • PVC solar lamellen

De PVC solar zwembadafdekking is de voordeligste variant van de energiebesparende zwembadafdekkingen. De warmte blijft niet alleen in het zwembad, het water wordt ook nog eens verwarmd door zonne-energie. De zwarte onderzijde houdt het water donker en voorkomt zodoende algengroei.

  • Polycarbonaat solar lamellen

Polycarbonaat is het hoogwaardigste materiaal voor lamellenafdekkingen. Het is slagvast en staat in het Hagelregister geregistreerd. Het oppervlak is zeer transparant en de onderzijde is zwart. Polycarbonaat lamellen zijn veel UV-bestendiger en veel beter bestand tegen hogere en lagere temperaturen dan hun PVC variant. Dit verhoogt hun levensduur met maar liefst 50% ten aanzien van lamellen in PVC.

Bereken de kostprijs van uw FLOW zwembad

Een zwembadafdekking die niet inboet aan esthetiek

De zwembadafdekkingen wordt bij FLOW als inbouwsysteem geïnstalleerd. De lamellen zwembadafdekking wordt steeds onzichtbaar weggewerkt in een geïntegreerde en zelfreinigende rolluiknis onder de strandbank. 

Dit biedt meerdere voordelen: er ontstaat een ondiepe waterzone. De afdekking van de rolluiknis kan dienen als zitbank onder de waterspiegel. Op deze manier treedt er geen verlies op van zwemoppervlak. De rolluinis is - indien nodig - eenvoudig toegankelijk, gezien de afdekking van de nis opengeklapt kan worden. 

De lamellenafdekking rolt vanuit het water omhoog wanneer het zwembad wordt afgesloten.

De meeste monoblok inbouwzwembaden hebben een extra veiligheidsrand waar het zwembadrolluik op kan steunen wanneer het zwembad gesloten is. Omdat zo’n rand afbreuk doet aan de typische esthetische strakheid van een polypropyleen zwembad hebben wij gekozen voor een geschikt alternatief.

Onze zwembaden blinken uit in hun strakke en elegante lijnen en staat bovendien het gebruiksgemak niet in de weg!

zwembadafdekking

Zwembadafdekking

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x