Zwembadafdekking Tienen

Leven aan het water met FLOW

De ontspannende werking van water laat uw outdoor leefruimte een rustgevende sfeer uitstralen. FLOW zwembaden streeft ernaar om met een toegevoegde waarde van water een complete beleving te creëren, zowel voor ontspannende als opwekkende momenten. Zo’n beleving vraagt niet zomaar een zwembad, maar een totaalconcept dat stijlvol en harmonisch aangepast is aan de omgeving.

Benieuwd naar onze zwembadafdekking prijzen? 

Zwembadafdekking Tienen bij FLOW zwembaden

Met een zwembadafdekking van FLOW gaan veiligheid en esthetiek hand in hand

Een stevige zwembadafdekking garandeert de veiligheid van mensen en dieren rondom uw polypropyleen zwembad. Daarnaast biedt het ook bescherming tegen vuil en fungeert het als isolatie. Dit alles zonder in te boeten aan elegant design.

Een modern zwembad wordt meestal afgedekt met een automatisch zwembadrolluik, ook wel een lamellen zwembadafdekking genoemd. Naast veiligheid, zorgt ze ervoor dat het water minder verdampt en er geen warmte onnodig ontsnapt. Wist u dat 80 % van de warmte verloren gaat via het wateroppervlak door verdamping, convectie en uitstraling? Dit warmteverlies kan door het gebruik van een zwembadafdekking bijna volledig tegengehouden worden.

- Bereken snel en eenvoudig de kostprijs van uw droomzwembad in Tienen

Zwembadafdekking lamellen

  • PVC solar lamellen

De PVC solar zwembad afdekking lamellen is de voordeligste variant van de energiebesparende zwembadafdekkingen. De warmte blijft niet alleen in het zwembad, het water wordt ook nog eens verwarmd door zonne-energie. De zwarte onderzijde houdt het water donker en voorkomt zodoende algengroei.

  • Polycarbonaat solar lamellen

Polycarbonaat is het hoogwaardigste materiaal voor zwembadafdekking lamellen. Het is slagvast en staat in het Hagelregister geregistreerd. Het oppervlak is zeer transparant en de onderzijde is zwart. Polycarbonaat lamellen zijn veel UV-bestendiger en veel beter bestand tegen hogere en lagere temperaturen dan hun PVC variant. Dit verhoogt hun levensduur met maar liefst 50% ten aanzien van lamellen in PVC.

Meer weten over zwembad afdekking met lamellen?

Zwembadafdekking Tienen

Een zwembadafdekking die niet inboet aan esthetiek

De zwembadafdekkingen wordt bij FLOW als inbouwsysteem geïnstalleerd. De lamellen zwembadrolluik wordt steeds onzichtbaar weggewerkt in een geïntegreerde en zelfreinigende rolluiknis onder de strandbank. 

Dit biedt meerdere voordelen: er ontstaat een ondiepe waterzone. De afdekking van de rolluiknis kan dienen als zitbank onder de waterspiegel. Op deze manier treedt er geen verlies op van zwemoppervlak. De zwembadrolluik is - indien nodig - eenvoudig toegankelijk, gezien de afdekking van de nis opengeklapt kan worden. 

De lamellenafdekking rolt vanuit het water omhoog wanneer het zwembad wordt afgesloten.

De meeste monoblok inbouwzwembaden hebben een extra veiligheidsrand waar het zwembadrolluik op kan steunen wanneer het zwembad gesloten is. Omdat zo’n rand afbreuk doet aan de typische esthetische strakheid van een polypropyleen bad hebben wij gekozen voor een geschikt alternatief.

Onze zwembaden blinken uit in hun strakke en elegante lijnen en staat bovendien het gebruiksgemak niet in de weg!

Meer weten over jouw zwembadafdekking in Tienen?


FLOW zwembaden zorgt voor jouw totaalconcept met zwembad 

boordstenen

De keuze van zwembad boordsteen en zwembadtegel heeft veel invloed op de uitstraling van uw polypropyleen zwembad én tuin in Tienen. De keuze van afwerkingsmateriaal is er dus niet eentje om licht over te gaan. Het zwembad moet niet alleen bij uw tuin en het huis passen, de materialen moeten u ook goed laten voelen en praktisch zijn.

De keuze van uw boordsteen bepaalt het karakter van uw zwembad en leefomgeving. Houdt u van een klassieke stijl? Dan gaat u wellicht eerder voor afgeronde zwembad boordstenen. Mag het wat strakker bij een moderne woning, dan spant de boordsteen met een rechte neus meestal de kroon. Heeft het tijdloze van natuursteen uw voorkeur of eerder het hedendaagse van keramiek? 

Naast het esthetische aspect, hebben zwembad boordstenen rond een zwembad ook een functie. Ze vangen het spatwater op en hebben hierdoor best ook een anti-slip effect, zeker met kleine kinderen in de buurt. Overweeg daarom een steen met een voldoende korrelgrootte, voor een grotere ruwheid én veiligheid.

Boordstenen zwembad plaatsen in Tienen?

Zwembadafdekking en boordstenen zwembad Tienen

Terras en poolhouse als belevingsruimte rond uw zwembad

Homing als levensstijl

FLOW zet mee in op de nieuwste trend ‘homing’, waarbij het sociale leven meer en meer thuis plaatsvindt samen met familie en vrienden. Het opnieuw ontdekte plezier van thuis zijn, waar we inzetten op de feel-good factor op eigen bodem. Bij ‘outdoor homing’ krijgt de tuin de boventoon. Steeds vaker gaan mensen hun tuin inrichten als onderdeel van de woonruimte, waar we ons af en toe kunnen terugtrekken uit de dagelijkse rush. De keuze voor een zwembad bij FLOW is kiezen voor een levensstijl, voor thuiskomen. 

Met FLOW creëren we een leefomgeving waar u volledig in kan opgaan. Wij nemen niet enkel de aanleg van het zwembad op ons, maar ook aanleg van de tuin, terras of poolhouse in Tienen.

Als kers op de taart, kan u door FLOW zwembaden een terras in hetzelfde materiaal laten aanleggen als de boordstenen van uw zwembad. Op die manier vormen uw zwembad, terras en tuin een harmonieus geheel. Om het totaalproject vlot te laten verlopen, trachten we de aanleg van uw zwembad en uw terras op hetzelfde moment in te plannen.

Poolhouse met zwembadafdekking Tienen

FLOW creëert een plek waar niet enkel het water, maar ook uw energie kan stromen.
Deze beleving - deze FLOW - stellen we voorop.

Contacteer ons voor de aanleg van jouw droomzwembad


FLOW Zwembaden, een zwembad op maat in harmonie met uw huis en tuin.


Zwembadafdekking kopen in Tienen? Contacteer FLOW Zwembaden

Zwembadafdekking Tienen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x