Polypropyleen zwembad Boutersem

Polypropyleen zwembad plaatsen in je tuin in Boutersem? Welkom bij FLOW zwembaden! We ontwerpen graag uw polypropyleen zwembad op maat in harmonie met uw huis en tuin.

Contacteer FLOWPrijscalculator

Polypropyleen - de heilige graal onder de zwembaden

Wat is een polypropyleen zwembad? Polypropyleen is de heilige graal onder de zwembaden. Een polypropyleenzwembad is een kuip die op maat is gemaakt door platen in polypropyleen aan elkaar te lassen. Polypropyleen is een soepele kunststof die veel positieve eigenschappen heeft. De meest belangrijkste is de chemische resistentie. De stof is antibacterieel. Dat maakt ook dat polypropyleen zwembaden nooit last zullen hebben van osmose. 

Polypropyleenbaden zijn scheurvast, licht en recycleerbaar. De gladde wanden maken dat algenvorming onmogelijk is. De polypropeen platen zijn in de kern gekleurd, waardoor er dus geen lak- of vernislaag is voorzien. Een polypropyleenbad heeft een heel goede kleurvastheid.

Gezien het maatwerk is elke afmeting mogelijk. Het is uitermate bestand tegen de onderhoudsproducten die u gebruikt, de wanden zijn glad en de levensduur is immens lang

Een zwembad in polypropyleen heeft een moderne uitstraling, is relatief makkelijk te hanteren met de juiste hulpmiddelen en blinkt uit in strakheid. De binnenzijde is – over de hele oppervlakte – egaal, wat die strakke afwerking extra in de verf zet. 

Tip

Let bij de aankoop van een polypropyleen zwembad wel op de dikte van de platen die de fabrikant gebruikt. Op de markt worden er zwembaden verkocht met dikte 0.6 cm, 0.8cm of 1cm. Hoe dikker de platen, hoe hoger de kwaliteit en levensduur. Bij platen van 1cm gaat bovendien de isolatiewaarde sterk omhoog! Hierdoor hoef je niet extra bij te isoleren in tegenstelling tot baden gemaakt uit dunnere platen.

Contacteer FLOWBereken gratis de prijs van jouw design zwembad

polypropyleen zwembad Boutersem

Een polypropyleen zwembad op maat dat aan al uw wensen voldoet

Onze polypropyleen zwembaden worden steeds op maat gemaakt. U kan dus zelf beslissen over de uiteindelijke oppervlakte van uw kuip, naargelang uw wens of de mogelijkheden van uw tuin in Boutersem. U hebt dan vrije keuze naar afmeting en afwerking. 

Onze zwembadkuipen worden gemaakt uit polypropyleen van 1 cm dikte die in het atelier aan elkaar worden gelast. Hierdoor bekomt men gladde wanden en rechte hoeken, wat perfect aansluit bij het hedendaagse en sobere design van vele tuinen. De hoge waterlijn, het minimalistisch design en de elegante toegangstrap zorgen ervoor dat het bad uitblinkt in zijn puurheid. 

De kuip wordt in monoblok bij u in Boutersem geleverd, zodat een snelle plaatsing mogelijk is. Zo snel zelfs dat u op dag 1 van onze werken reeds kan starten met het vullen van uw zwembad.

Ik wil een polypropyleen zwembad op maat

Wat zijn de voordelen van een polypropyleen zwembad in Boutersem?

Wil je een zwembad op maat laten plaatsen en twijfel je over de materiaalkeuze?
Voor ons is polypropyleen de beste keuze. Dankzij de monoblok-aanpak garandeert FLOW een snelle plaatsing van jouw design zwembad in Boutersem. De kunststof zorgt ervoor dat we alle pijnpunten van de traditionele zwembaden en andere materialen wegwerken. 

De voordelen van een polypropyleen zwembad op een rijtje:

1 | Antibacterieel: u wilt niet zwemmen in een broeihaard aan bacteriën en algen. Door het antibacterieel effect van polypropyleen en de gladde wanden van uw zwembad, vermijdt u dat er te veel algen en bacteriën zich nestelen in uw bad.

2 | Duurzaam: wanneer roestvrijstaal in de chemische industrie niet volstaat, gebruiken ze ook daar polypropyleen. Het materiaal is dus uiterst duurzaam. Vaak wordt het gebruikt in de petrochemie en de ziekenhuissector of in producten die duurzaam moeten zijn, zoals kunstgras, gasleidingen of zelfs opslagtanks van zwavelzuur. Met een zwembad dat osmose-vrij is, zich thuis voelt bij temperaturen van -20°C tot +90°C, geen last heeft van UV-licht en chemische producten geen aandacht schenkt, koopt u een zwembad voor het leven.

3 | Prijs: Een zwembad in polypropyleen is soms iets duurder in aankoop. Toch is de totaalprijs een voordeel omdat we weten dat u die dubbel en dik terugverdient dankzij de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. In tegenstelling tot een betonnen kuip waar de liner kan scheuren/lekken of de betegeling moet hersteld worden, of een polyester bad waar osmose optreedt, moet u bij een polypropyleen zwembad geen herstellingen uitvoeren. De levensduur is bovendien ontzettend lang. In tegenstelling tot een liner die 10 tot 15 jaar meegaat, is dit een zwembad voor het leven.

4 | Op maat: een absoluut voordeel is dat polypropyleen maatwerk tot op de millimeter toelaat. Zo kunnen we bij FLOW bijvoorbeeld rekening houden met de randbetegeling zodat men door de aangepaste maat van het bad precies op een hele tegel uitkomt. Een aanpalend terras komt daardoor ook beter tot zijn recht.

5 | Dikte platen: bij FLOW maken wij gebruik van platen van 1cm dikte. Dit garandeert de lange levensduur en een degelijke isolatiewaarde. Bovendien worden de baden in België geproduceerd, waardoor we export vanuit het buitenland vermijden.  

"Kiezen voor een polypropyleen zwembad, is kiezen voor zekerheid op langere termijn."

Polypropyleen zwembad Boutersem

Inspiratie nodig voor jouw zwembad in Boutersem? 

Vraag onze gratis zwembadbrochure aanOntdek enkele van onze realisaties

Polypropyleen zwembad plaatsen in Boutersem

Ook benieuwd naar hoe de plaatsing van een polypropyleen zwembad in uw tuin in Boutersem in zijn werk gaat?

Ontdek hier de unieke werkwijze van FLOW zwembaden!


Polypropyleen zwembad in Boutersem prijs

Hoeveel kost een zwembad in je tuin? En wat kost een polypropyleen zwembad?

Via onze online calculator krijgt u onmiddellijk een indicatie van de kostprijs van uw FLOW droomzwembad in polypropyleen.

Bereken nu de prijs van uw droomzwembad

Polypropyleen of polyester, welk type zwembad moet ik kiezen?

Algemeen zijn er heel wat manieren om de kuip van uw zwembad te bouwen. In kunststof zoals polypropyleen of polyester, of zelfs in beton. Elk materiaal heeft zijn eigen plus- en minpunten. We helpen u graag de verschillende materialen te vergelijken en belichten met plezier de voor- en nadelen van elk.

De betonnen zwembadkuip met liner

Zoals de naam doet vermoeden, gaat men bij een gemetste kuip aan de slag met betonstenen die men op elkaar metst. Alternatieven zijn werken met prefab betonplaten of met holle blokken uit geëxpandeerd polystyreen (beter gekend als Isomo) die men vervolgens vol beton giet.

De gemetste kuip wordt nadien met een liner of folie bekleed. Een zwembadliner is in essentie een grote kant-en-klare zak die u in uw zwembad spant om het waterdicht te maken. Het grote voordeel hierbij is zijn prijs. Daarnaast is hij ook volledig op maat te maken.

Het grootste nadeel bij dit type kuip is de waterdichtheid. De liner of de folie krijgt in de kuip heel wat te verduren. Zo staat er aan de buitenkant permanent druk op door het grondwater, omdat een gemetste kuip nooit helemaal waterdicht is. Wanneer de kuip niet perfect geplaatst is, verhoogt dit het risico op problemen. 

Hou bij een liner rekening dat de achterliggende structuur zichtbaar door de liner heen komt, de minste fout zal je nadien blijven zien.

Naar duurzaamheid laat deze afwerking soms wat te wensen over, zeker bij een gemetste (t.a.v. een gegoten) kuip. Ook UV-licht of eventueel een te hoge zuurtegraad van het water hebben een negatieve impact op de levensduur van de liner. De beste gemetste kuipen met liner gaan ongeveer tussen de 10 en 15 jaar mee, nadien moet je de liner volledig vervangen. De levensduur zal afhangen van de kwaliteit van de liner.  

De kunststof zwembadkuip

Een kunststof kuip of monoblok-zwembad wordt in zijn geheel gebouwd in de fabriek of het productie-atelier en nadien in uw tuin geplaatst. Afhankelijk van de bereikbaarheid van de werf, zit de kunststofkuip op 1 (lange) werkdag in de grond. Op één week is je zwembad zwemklaar (plaatsing kuip, vullen met water, plaatsing boordstenen, aansluiten technisch pallet)!

Een kunststof zwembad vereist bovendien erg weinig onderhoud.

Hoewel de snelle plaatsing een voordeel is van elke monoblok-zwembad, hangen andere voor- en nadelen af van het type kunststof waarvoor u kiest. 

De kuip kan vervaardigd worden uit één van de volgende materialen:

  • Polyester
  • Vinyl-ester
  • Polyethyleen
  • Polypropyleencarbonaat (PPC), meestal polypropyleen genoemd

Vragen over welk type zwembad je moet kiezen? Flow staat je graag bij met raad en daad!

Meer lezen over de verschillende zwembadtypes

Wie is FLOW zwembaden?

Leven aan het water met FLOW

De ontspannende werking van water laat uw outdoor leefruimte een rustgevende sfeer uitstralen. FLOW zwembaden streeft ernaar om met een toegevoegde waarde van water een complete beleving te creëren, zowel voor ontspannende als opwekkende momenten. Zo’n beleving vraagt niet zomaar een zwembad, maar een totaalconcept dat stijlvol en harmonisch aangepast is aan de omgeving. 

Homing als levensstijl

FLOW zet mee in op de nieuwste trend ‘homing’, waarbij het sociale leven meer en meer thuis plaatsvindt samen met familie en vrienden. Het opnieuw ontdekte plezier van thuis zijn, waar we inzetten op de feel-good factor op eigen bodem. Bij ‘outdoor homing’ krijgt de tuin de boventoon. Steeds vaker gaan mensen hun tuin inrichten als onderdeel van de woonruimte, waar we ons af en toe kunnen terugtrekken uit de dagelijkse rush. De keuze voor een zwembad bij FLOW is kiezen voor een levensstijl, voor thuiskomen. 

Polypropyleen zwembad Boutersem

Met FLOW creëren we een leefomgeving waar u volledig in kan opgaan. Wij nemen niet enkel de aanleg van het zwembad op ons, maar ook aanleg van de tuin, terras of poolhouse. Of zorgen voor een stukje welness in je tuin met onze energiezuinige spa's. FLOW creëert een plek waar niet enkel het water, maar ook uw energie kan stromen. Deze beleving - deze FLOW - stellen we voorop.

Strak en sober

De polypropyleen zwembaden van FLOW hebben wat veel puristen zich wensen: pure eenvoud, stijl en rust in het lijnenspel. Het is bijzonder in zijn natuurlijke eenvoud en heeft geen tierlantijntjes nodig om schoonheid uit te stralen. De lijnvoering van het zwembad houden we even zuiver als het water.

Onze zwembaden zijn een blikvanger in elke tuin en laat alle elementen op een natuurlijke manier samensmelten.

Duurzaam en tijdloos

Kwaliteit en perfectionisme vat het vakmanschap van FLOW zwembaden goed samen. We ontwerpen met u als klant een uniek en duurzaam concept: een zwembad op maat in harmonie met uw huis en tuin. Bij FLOW gaan vormgeving en functionaliteit hand in hand. De technische elementen zijn onopvallend weggewerkt en staan de elegantie en sobere lijnen van het bad niet in de weg. Geen detail werd aan het toeval overgelaten en ook de technische aspecten zijn van hoog niveau.
FLOW gaat voor tijdloos.

Contacteer FLOW

Onze klanten aan het woord

Kwaliteit en perfectionisme, dat zijn FLOW zwembaden!

Met FLOW creëren we een leefomgeving waar u volledig in kan opgaan. 

FLOW creëert een plek waar niet enkel het water, maar ook uw energie kan stromen.
Deze beleving - deze FLOW - stellen we voorop.

Bezoek onze socials:

Facebook - Instagram - Tumblr - Youtube - Pinterest - Vimeo - Soundcloud

FLOW BV

Zavelstraat 1

3300 Oplinter

E. info@flowzwembaden.be

 +32 486 23 55 40
+32 473 66 12 30

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x