Bouwvergunning voor uw zwembad

Een bouwvergunning nodig voor uw zwembad?

Zoals u wellicht weet heeft u voor het aanleggen verharde constructies in de tuin in principe een bouwvergunning nodig. Toch bestaat er in Vlaanderen een vrijstellingsregeling waardoor u zonder vergunning al een heel eind kunt komen. 

We zetten voor u enkele regels even op een rijtje. U kan een polypropyleen zwembad aanleggen zonder bouwvergunning wanneer: 

      • De bebouwde oppervlakte van een niet-overdekte constructie (terras, zwembad, vijver) niet groter is dan 80m². Hou er rekening mee dat wanneer u reeds zo’n constructie heeft in de tuin, dat deze moeten worden meegeteld bij de berekening van de maximale oppervlakte.

      • Uw zwembad minstens 1m van de perceelsgrens ligt. 

Belangrijk: de regels in het Brussels gewest zijn een stuk strikter. Hier is een bouwvergunning vereist vanaf een niet-overdekte constructie van 20m².

Wilt u een zwembad in de tuin zonder te voldoen aan bovenstaande voorwaarden, dan zal u een bouwvergunning moeten aanvragen. Een vergunning voor de aanleg van uw zwembad vraagt u aan bij de gemeente. De gemeente behandelt uw aanvraag gemiddeld genomen binnen de twintig dagen. Zonder tegenbericht kan u na deze twintig dagen beginnen aan de bouw van uw zwembad. In andere gevallen kan de gemeente een onderzoek starten en kijken naar mogelijke bezwaren.

bouwvergunning

FLOW begeleidt u bij de bouwvergunning van uw zwembad

Weet u niet of u een vergunning nodig heeft voor de aanleg van uw polypropyleen zwembad? Hulp nodig bij het aanvragen van deze vergunning? Geen probleem, wij helpen u graag op weg!

Voor meer info verwijzen wij u graag naar de website van de Vlaamse overheid

Een blik achter de schermen 


Bouwvergunning voor uw zwembad

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x