Polypropyleen zwembad Diest

Op zoek naar een zwembad op maat in harmonie met uw huis en tuin in Diest?
Vraag je je af welk type zwembad je precies moet kiezen?

Flow zwembaden adviseert!

Ontvang meer info

Polypropyleen zwembad Diest

Met Flow zwembaden ga je voor duurzaam en tijdloos

Kwaliteit en perfectionisme vat het vakmanschap van FLOW zwembaden goed samen. We ontwerpen met u als klant een uniek en duurzaam concept: een zwembad op maat in harmonie met uw huis en tuin in Diest.

Bij FLOW gaan vormgeving en functionaliteit hand in hand.

Zekerheid

Kiezen voor een Flow zwembad, is kiezen voor zekerheid op langere termijn. Het aanleggen van een buitenzwembad is immers een duurzame investering in uw huis en tuin.

Ontvang meer informatie, of ontvang hier snel en eenvoudig een prijsindicatie

Polypropyleen zwembad Diest - Flow zwembaden

Welk type zwembad moet ik kiezen?

Algemeen zijn er heel wat manieren om de kuip van uw zwembad te bouwen in beton of in kunststof, elk met zijn eigen plus- en minpunten. We helpen u graag de verschillende materialen te vergelijken en belichten met plezier de voor- en nadelen van elk type.

Ontvang meer info

Ontvang een prijsindicatie

De betonnen zwembadkuip met liner

Zoals de naam doet vermoeden, gaat men bij een gemetste kuip aan de slag met betonstenen die men op elkaar metst. Alternatieven zijn werken met prefab betonplaten of met holle blokken uit geëxpandeerd polystyreen (beter gekend als Isomo) die men vervolgens vol beton giet.

Het grote voordeel van dit type zwembad is zijn prijs. Daarnaast is hij ook volledig op maat te maken.

Het grootste nadeel bij dit type kuip is de waterdichtheid. De liner of de folie krijgt in de kuip heel wat te verduren. Zo staat er aan de buitenkant permanent druk op door het grondwater, omdat een gemetste kuip nooit helemaal waterdicht is. Wanneer de kuip niet perfect geplaatst is, verhoogt dit het risico op problemen. 

De kunststof zwembadkuip

Een kunststof kuip of monoblok-zwembad wordt in zijn geheel gebouwd in de fabriek of het productie-atelier en nadien in uw tuin geplaatst. Afhankelijk van de bereikbaarheid van de werf, zit de kunststofkuip op 1 (lange) werkdag in de grond. Op één week is je zwembad zwemklaar (plaatsing kuip, vullen met water, plaatsing boordstenen, aansluiten technisch pallet)!

De zwembadkuip kan vervaardigd worden uit verschillende materialen. Je hebt dan de keuze uit volgende types zwembaden:

  • Polyester zwembad

  • Vinyl-ester zwembad

  • Polyethyleen zwembad

  • Polypropyleen zwembad

Meer weten over de voor- en nadelen van de verschillende materialen?
Nog vragen over het plaatsen van je zwembad in Diest?

Flow staat je graag bij met raad en daad!

Ontvang meer info

polypropyleen zwembad Diest - Flow zwembaden

De voor- en nadelen van een polyester zwembad

Met polyester kan u niet alleen gegoten betonnen kuipen afwerken, u kan er ook hele zwembaden mee maken. In de monoblok-categorie is dit materiaal het goedkoopst.

Kies je voor een betonnen zwembadkuip afgewerkt met een polyester lining, dan is het grootste voordeel hierbij is de prijs.

Het grootste nadeel bij dit type kuip is de waterdichtheid. Ook naar duurzaamheid laat deze afwerking soms wat te wensen over, zeker bij een gemetste (t.a.v. een gegoten) kuip.
Ook UV-licht of eventueel een te hoge zuurtegraad van het water hebben een negatieve impact op de levensduur van de liner.

Kies je voor een polyester zwembad, dan blijven dezelfde nadelen gelden als hierboven vermeld. Uw zwembad zal dus gevoelig zijn voor osmose, en na een aantal jaren kan er verkleuring optreden.

Meestal ben u ook gebonden aan de vaste formaten en vormen die fabrikanten aanbieden.

Meer weten over polyester zwembaden? Nog vragen over de plaatsing van je zwembad in Diest?

Ontvang meer info over polyester zwembaden

De heilige graal onder de zwembaden: het polypropyleen zwembad

Kiezen voor polypropyleen, dat is is kiezen voor zekerheid. Polypropyleen heeft zijn kwaliteit en degelijkheid doorheen de jaren bewezen: het is flexibel, scheurvast en bovenal antibacterieel.

Voor ons is polypropyleen dan ook de beste keuze. Dankzij de monoblok-aanpak garandeert FLOW een snelle plaatsing van je polypropyleen zwembad in Diest. De kunststof zorgt ervoor dat we alle pijnpunten van de traditionele zwembaden en andere materialen wegwerken. 

We plaatsen de voordelen van een polypropyleen zwembad voor jou graag op een rij:

1 | Antibacterieel: u wilt niet zwemmen in een broeihaard aan bacteriën en algen. Door het antibacterieel effect van polypropyleen en de gladde wanden van uw zwembad, vermijdt u dat er te veel algen en bacteriën zich nestelen in uw bad.

2 | Duurzaam: wanneer roestvrijstaal in de chemische industrie niet volstaat, gebruiken ze ook daar polypropyleen. Het materiaal is dus uiterst duurzaam. Vaak wordt het gebruikt in de petrochemie en de ziekenhuissector of in producten die duurzaam moeten zijn, zoals kunstgras, gasleidingen of zelfs opslagtanks van zwavelzuur. Met een zwembad dat osmose-vrij is, zich thuis voelt bij temperaturen van -20°C tot +90°C, geen last heeft van UV-licht en chemische producten geen aandacht schenkt, koopt u een zwembad voor het leven.

3 | Prijs: Een zwembad in polypropyleen is soms iets duurder in aankoop. Toch is de totaalprijs een voordeel omdat we weten dat u die dubbel en dik terugverdient dankzij de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. In tegenstelling tot een betonnen kuip waar de liner kan scheuren/lekken of de betegeling moet hersteld worden, of een polyester bad waar osmose optreedt, moet u bij een polypropyleen zwembad geen herstellingen uitvoeren. De levensduur is bovendien ontzettend lang. In tegenstelling tot een liner die 10 tot 15 jaar meegaat, is dit een zwembad voor het leven.

4 | Op maat: een absoluut voordeel is dat polypropyleen maatwerk tot op de millimeter toelaat. Zo kunnen we bij FLOW bijvoorbeeld rekening houden met de randbetegeling zodat men door de aangepaste maat van het bad precies op een hele tegel uitkomt. Een aanpalend terras komt daardoor ook beter tot zijn recht.

5 | Dikte platen: bij FLOW maken wij gebruik van platen van 1cm dikte. Dit garandeert de lange levensduur en een degelijke isolatiewaarde. Bovendien worden de baden in België geproduceerd, waardoor we export vanuit het buitenland vermijden.  

Ook overtuigd van de voordelen? 
Klaar om te kiezen voor een polypropyleen zwembad voor je tuin in Diest?

Enkele van onze realisaties:

Polypropyleen zwembad donkergrijs

Polypropyleen zwembad Diest

Polypropyleen zwembad lichtgrijs + poolhouse

Polypropyleen zwembad Diest

Neem ook eens een kijkje achter de schermen bij Flow zwembaden!


Kwaliteit en perfectionisme, dat zijn FLOW zwembaden!

Met FLOW creëren we een leefomgeving waar u volledig in kan opgaan. 

FLOW creëert een plek waar niet enkel het water, maar ook uw energie kan stromen.
Deze beleving - deze FLOW - stellen we voorop.

Bezoek onze socials:

Facebook - Instagram - Tumblr - Youtube - Pinterest - Vimeo - Soundcloud

FLOW BV

Zavelstraat 1

3300 Oplinter

E. info@flowzwembaden.be

 +32 486 23 55 40
+32 473 66 12 30

Zwembad in uw tuin - Zwembad kopen - Zwembadafdekking - Polypropyleen zwembad

Polypropyleen zwembad Diest

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x